Regija     | 21.08.2019. 14:59 |

Grlić Radman: Svaki Hrvat zna da je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku

FENA Agencije

ZAGREB, 21. kolovoza (FENA) - Novi šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da svaki Hrvat zna da je izvršena velikosrpska agresija Miloševića režima u Hrvatskoj i da je siguran da tako govori i predsjednica, komentirajući medijske napise da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zatražio od Kolinde Grabar-Kitarović da se prestane cijelo vrijeme govoriti o "velikosrpskoj agresiji".

"Svaki Hrvat zna da je to bila velikosrpska agresija Miloševićeva režima. Mi smo vodili Domovinski, obrambeni rat", rekao je Grlić Radman i dodao da je siguran da i "predsjednica tako govori", prenosi Hina.

Nije bio upoznat s time da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, prema pisanju hrvatskog tjednika Nacionala, zatražio hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da se ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija". Vučić je te navode potvrdio za Prvu srpsku televiziju.

Grlić Radman je komentirao i objavljenu imovinsku karticu po kojoj ukupna vrijednost imovine ministra i njegove supruge iznosi oko 28,5 milijuna kuna (oko 7 milijuna eura).

Rekao je da je mjesec dana radio na tome sa stručnjacima i odvjetnicima "upravo zbog znatiželje i transparentnosti, javnost je na to osjetljiva".

Novi šef hrvatske diplomacije rekao je da je sve odrađeno po propisima i da se "nema što kriti".

"Ono što vas uvjeravam je da će moja imovinska kartica biti puno manja kad prestanem biti ministar", zaključio je novi hrvatski ministar vanjskih poslova.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta