Stranačke aktivnosti | Saopćenje

Saopćenje za javnost PDP-a

Predsjednik PDP-a danas se se sastao sa ambasadorom Italije Nikolom Minasijem. Tom prilikom Minasi i Borenović razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.


Borenović smatra da svaki izborni pobjednik koji je pobjedu dobio na bazi manipulacija i izborne krađe nije i ne može biti u stanju da formira ozbiljnu, iskrenu i kvalitetnu vlast, te dodaje da upravo zbog tih predizbornih i izbornih manipulacija koje su evidentirane u zvaničnom izvještaju OSCE-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) sada imamo fijasko kada je u pitanju formiranje vlasti na BH nivou.


Predsjednik PDP-a Minasiju je prenio stav o prijeko potrebnoj izmjeni izbornog zakona kako bi izborni zakoni bili pravični, pošteni i kako bi volja građana bila presudna, a ne ucjene, kupovina glasova, trgovina biračkim odborima i ostale izborne i postizborne manipulacije.


,,PDP neće odustati od zahtjeva da se uvede parlamentarni nadzor nad radom javnih servisa, ali niti od izmjena zakona u političkim partijama i zahtjeva za uspostavu efikasnog rada pravosuđa“, rekao je Borenović.


Borenović i Minasi su saglasni da je prioritet političkog djelovanja pronalaženje rješenja kojima bi se smanjio enormno veliki odlazak mladih, te birali predstavnici vlasti na svim nivoima koji su spremni da rade odgovorno i u interesu građana.

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.