Ekonomija     | 22.08.2019. 09:51 |

Poziv kompanijama da posjete sajam 'Fashion Prime' u Izmiru

FENA Dragan Vuković

SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH)  uputila je poziv članicama Asocijacije tekstila, odjeće, kože i obuće (Asocijacija T.O.K.O.) i ostalim zainteresiranim kompanijama da, uz podršku  Centra za razvoj ekonomskih odnosa između BiH i Turske – BIGMEV, posjete  3. sajam tekstila, odjeće, dobavljača i tehnologija „Fashion Prime“ koji će od 9. do 11. septembra ove godine biti održan u Izmiru (Turska).

BIGMEV već 10 godina uspješno spaja bh. i turske privrednike, a posjeta ovom sajmu prilika je za poslovno povezivanje bh. kompanija  sa renomiranim turskim  kompanijama i razvoj njihovog poslovanja, te razmjenu iskustva i nove pristupe u oblastima mode, tekstila, prateće opreme i novih tehnologija.

Kako su najavili iz VTKBiH, posjetioci sajma će imati priliku da vide repromaterijale za konfekciju, tkanine i materijale za razne prilike, mašine za teksilnu industriju, kao i ponudu ostalih davaoca usluga u sektoru tekstila.

Sajam mogu da posjete samo dva predstavnika jedne kompanije, a organizator  – İzmir Fair Services Culture and Art Affairs Trade Inc.( İZFAŞ) snosit će  troškove  smještaja  sa doručkom za dvije noći, ulaznicu na sajam i transfer od hotela do sajma, ističu iz Komore.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Turistička zajednica HNŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo