Kultura     | 23.08.2019. 08:21 |

Otvorena skupna izložba 'Slikari Ljubuškom s ljubavlju'

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 23. kolovoza (FENA) - U okviru manifestacije „Ljubuško ljeto 2019.“, u četvrtak navečer u Knjižnici Ljubuški otvorena je tradicionalna skupna izložba slika ljubuških slikara „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“, koju su organizirali Grad Ljubuški i Kulturno-športski centar Ljubuški.

Uime organizatora nazočne je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je zahvalio i čestitao svim slikarima na prekrasnim slikama koje će do 31. kolovoza krasiti prostorije Knjižnice Ljubuški.

Izložbeni postav predstavila je akademska slikarica Tamara Herceg, koja je ujedno i otvorila izložbu.

„Cilj ove izložbe nije kompariranje i klasifikacija izloženih radova već ujedinjavanje i povezivanje ljubuške slikarske scene, koja se naočice iz dana u dan širi i raste. Bez obzira na predispozicije pojedinih autora, Ljubuški kao vrelo neiscrpnih tema postaje glavni motiv njihovih kompozicija. Teme poput Trebižata, slapova, šipaka, smokava ili pak religioznih prizora čest su poticaj za stvaranje umjetničkih djela i to je samo po sebi pohvalno. Analizom stilskih obilježja prepoznajemo raznolikost senzibiliteta, najčešće u duhu i pokušajima realizma, te poneki usamljeni iskorak u svijet apstrakcije i postmodernizma.

U težnji za stvaranjem jednog plodonosnog, stvaralačkog ambijenta za buduće generacije, potrebno je da kroz edukaciju, komunikaciju i svakodnevni rad svi skupa napredujemo i rastemo. Zato je , naravno, potrebno kontinuirano djelovanje na području likovnosti, a ova izložba je zasigurno jedan veliki korak naprijed“, naglasila je Herceg.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!