Bosna i Hercegovina     | 23.08.2019. 15:04 |

Općina Vogošća: Rekonstrukcija ulice Muje Šejte cijelom dužinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Ministar za saobraćaj Kantona Sarajevo Adnan Šteta sa saradnicima posjetio je Općinu Vogošća s ciljem razmatranja mogućnosti realizacije predloženih projekata. 

Sastanku je prisustvovao i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač, institucije putem koje se već realizuje osam projekata u Vogošći, a dogovoreno je da se realizuju i neki novi projekti.

Usaglašeno je da se u toku 2019. godine zajednički realizuje projekat rekonstrukcije ulice Muje Šejte cijelom dužinom od tri kilometra. Već se radi dio te ulice, a prema postignutom dogovoru do kraja godine bi trebao biti urađen i njen ostatak. Radi se o projektu koji bi uključivao i izgradnju oborinske i fekalne kanalizacije, kao i postavljanje dvoslojnog asfalta, te proširenje postojeće trase puta.

Time će značajno biti olakšan saobraćaj za stanovnike naselja uz trasu ovog puta, ali će se kvalitetno povezati Vogošća sa Novim Gradom i stvoriće se alternativni saobraćajni pravac prema Sarajevu. Vrijednost ovog projekta procjenjuje se na oko 1.600.000,00 KM.

Ovo je samo prvi od novih projekata koje Općina Vogošća namjerava da radi sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo. Dogovoreno je da se već u narednih petnaest dana ponovo razgovara o podršci izgradnji i rekonstrukciji lokalnih puteva od općinskog značaja, kao i o drugim projektima za koje je ministar Šteta iskazao interes, poput podrške izradi projekta za podzemnu garažu, izgradnju trga, izgradnji mosta prema Novoj industrijskoj zoni, kao i nekim intervencijama u javnom gradskom prevozu, izmjeni postojećih i uvođenju novih autobuskih linija prema Vogošći, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Bez problema protekli izbori u Općini Vogošća, na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti

Sva biračka mjesta u Općini Vogošća otvorena na vrijeme

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo