Ekonomija     | 23.08.2019. 13:07 |

Gradi se odmorište 'Brkića voda' na autoputu Banja Luka – Doboj

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 23.augusta (FENA) - Ministar saobraćaja i veza RS-a Neđo Trninić i direktor preduzeća "Brčko Gas“ d.o.o. Brčko Dušan Bajić potpisali su danas Ugovor o koncesiji za izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta "Brkića voda“ s pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banja Luka – Doboj.

Obostrano odmorište "Brkića voda“ nalazi se na dionici autoputa Prnjavor-Doboj i smješteno je između nadvožnjaka "Brezičani“ i nadvožnjaka "Doljani“.

Cilj projekta je da se obezbijede prateći uslužni objekti u kojima će se pružati usluge vozačima i putnicima (benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking i sl.), saopćeno je iz entitetskog Ministarstva saobraćaja i veza.

Na taj način putnicima i vozačima se omogućuje bezbjedna i udobna vožnja, zadovoljavanje potreba za gorivom, odmorom, jelom, pićem, te pruža mogućnost korištenja dostupnih informacija, zadovoljavanja specifičnih potreba lica s invaliditetom i djece itd. Prateći uslužni objekti na predmetnoj lokaciji gradiće se sa obje strane autoputa.

Koncesija se dodjeljuje na period od 30 godina od dana zaključenja Ugovora o koncesiji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Potpisivanje ugovora između JP Komunalno i JP Mostar Parking

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'