Stranačke aktivnosti     | 23.08.2019. 14:37 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

KO SDA: Ako NIP želi da otkaže Paradu, neka to učine preko svog ministra Katice

Saopćenje stranke Narod i pravda, u kojem pozivaju na otkazivanje Parade, predstavlja vrhunac licemjernog populizma i udar na inteligenciju građana.

Podsjećamo da je upravo Narod i pravda,  preko svog ministra unutrašnjih poslova Admira Katice, dala odobrenje za organizaciju Parade ponosa, a što je potvrđeno i na sastanku ministra Katice, premijera Edina Forte sa organizatorima Parade 26. jula 2019.

SDA je od početka protiv održavanja Parade, a kada smo pozivali da se događaj otkaže, NIP-ov ministar Katica je, zajedno sa premijerom Fortom, davao punu podršku Paradi i garantirao njeno održavanje.

Ako Narod i pravda želi otkazivanje Parade, onda neka to traže od svog ministra Katice i Ministarstva unutrašnjih poslova koje kontrolišu, te neka rašičiste to pitanje sa svojim koalicionim partnerima iz SDP i Naše stranke koji se identificiraju sa Paradom, kao promocijom vrijednosti za koje se zalažu.

Sve osim toga, predstavljat će još jedan pokušaj stranke NIP da u javnoj percepciji izbjegnu odgovornost za svoje odluke, koje kadrovi NIP-a donose po licemjernom principu – jedno pričaj, a drugo radi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo