Bosna i Hercegovina     | 24.08.2019. 12:19 |

U parku Hastahana otvoren 'Dan za porodicu' - dobra zabava i edukacija

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - U parku Hastahana u sarajevskom naselju Marijin Dvor otvoren je „Dan za porodicu“, u okviru kojeg će danas posjetioci imati priliku uživati u raznovrsnim zabavnim, sportsko-rekreativnim, umjetničkim i edukativnim sadržajima.

Manifestaciju je organiziralo Udruženje „Majka i dijete-Bombon“ – Institut za majku, u saradnji sa Općinom Centar i JU Centar kulture i mladih kako bi osnažili imidž porodice, kao najstarije institucije na svijetu.

Manifestaciju „Dan za porodicu“ zvanično je otvorio načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je istakao punu podršku općinske administracije ovakvim programima, te organizacijama i institucijama koje ih provode. Najavio je da će putem Općinskog vijeća i administracije ustanoviti centar za majku i dijete u Općini Centar, te da će čvrsta saradnje  biti uspostavljena sa onima koji se pripremaju za život, kako i sa onima koji su u trećoj životnoj dobi.

 -Ova lokalna zajednica je veoma ponosna na jedan projkt koji smo radili u saradnji sa partnerima i zadovoljni smo da smo u prošloj godini pomogli majkama i očevima da putem podrške vještačke oplodnje dobiju 13 beba na području ove  općine. Nastavit ćemo s tim i mislim da je to dobar i koristan projket –kazao je Ajnadžić.  

Direktorica Instituta za majku i dijete Belma Šoljanin i predsjednica Udruženja Bombon Alma Hodžić-Badić su kazale da im je ova manifesacija jedan od najdražih projketa.

-Nastavljamo jačati bh. porodicu  i danas iz Sarajeva ide poruka cijeloj Evropi i svijetu da je porodica zakon – kazala je Hodžić-Badić.

Kroz edukativno-zabavni program: puzijadu i takmičenje tata u presvlačenju beba, koncert, maskote, radionice o prevenciji postpartalne depresije organizatori i članovi porodice će cijelom svijetu poslati poruku o važnosti očuvanja porodice, njenoj ulozi i jačanju u društvu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana