Bosna i Hercegovina     | 26.08.2019. 09:54 |

Grad Zenica nabavlja knjige za sve prvačiće

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26.augusta (FENA) - Gradska uprava Zenica i ove godine organizira manifestaciju „Sretno đaci prvaci“ koja podrazumijeva nabavku udžbenika za učenike koji će u septembru krenuti u prvi razred osnovne škole.

Kako se navodi u saopćenju, u skladu sa ranije traženim podacima od škola o broju učenika koji bi trebli krenuti u prvi razred u osnovnim školama, Grad Zenica raspisao je tender za nabavku udžbenika koji je u toku.

- Prethodnih godina Grad Zenica je u saradnji sa osnovnim školama nabavljao udžbenike koji su učenicima davani na revers, a ove godine preporuka je da sve škole iskoriste udžbenike koje imaju u školi za potrebe đaka u školi, a da knjige koje će ove godine Grad nabaviti, budu vlasništvo učenika. To je u skladu sa preporukom Svjetske zdravstvene organizacije da učenicima olakšamo školske torbe – kaže se u saopćenju Gradske uprave Zenica.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović kazao je da grade nova dječija igrališta i sportske poligone, motiviraju učenje novčanim nagradama na kraju školovanja, ulažu u djecu kroz stipendije i sada nabavljaju udžbenika, sve kako bi olakšali njihovim roditeljima, a djeci omogućili ljepše djetinjstvo u njihovoj Zenici i Bosni i Hercegovini.

U Gradskoj areni "Husejin Smajlović" 3. septembra bit će upriličena i zabava za sve đake prvake, njihove roditelje i prijatelje, te predstavnike škola.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Katolički školski centar bio domaćin 1. susreta malih maturanata Grada Zenica

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za srce u krugu Kantonalne bolnice Zenica

Zenica dobija moderni Centar za srce, u ponedjeljak potpisivanje ugovora o izgradnji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo