Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje

Nakon sinoć održane sjednice Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banja Luka, predsjednik ove organizacije i najglasniji opozicionar u Srpskoj Draško Stanivuković rekao je da su pripreme lokalne izbore 2020. godine
u punom jeku, te da se već nekoliko mjeseci intenzivno radi kako bi bili potpuno spremni za predstojeće izbore.

Na sjednici kojoj su prisustvovali i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, te predsjednik Partije Branislav Borenović usvojen je "Nacrt programa za NOVU BANJALUKU”, koji nudi inovativna, moderna, kvalitetna i realna rješenja za unapređenje standarda života Banjalučana, ali i svrstavanje Banjaluke na evropsku scenu kakvu Banjaluka i zaslužuje.

Ivanić i Borenović su podvukli da nikada nije, niti će izostati podrška radu Banjalučkog gradskog odbora, posebno kada je u pitanju kandidatura Stanivukovića za gradonačelnika, o čemu su pojedini mediji iznosili zlonamjerna pisanja.

Sjednici je prisustvovao i ministar inostranih poslova, potpredsjednik PDP-a i član predsjedništva GrO Igora Crnadak.

Povjerenik za izradu ,,Programa za novu Banjaluku”. I potpredsjednik Gradskog Odbora Saša Čekrlija kaže da Program ima za cilj da se Banja Luka otvori, te da izađe iz izolacije u kojoj se nalazi 25 godina.

- Snažana podrška preduzetništvu i novi organizacioni dizajn Gradske uprave su u osnovi programa koji dalje otvara put za rast standarda svih građana, od novog modela organizacije gradskog prevoza, preduzetničkog rasta do gradskog fonda za kinrmatografiju, produkciju i izdavaštvo, priča Čekrlija.

Predsjedništvo Gradskog odbora sinoć je donijelu Odluku o kriterijumima za izbor kandidata koji će ići na listu za izbore 2020.

- Intenzovno se radi na "Programu nove Banjaluke”, strogim i jasnim kriterijumima po kojima neko može biti naš kandidat, razgovorima sa nevladinim organizacijma, ali i učlanjenju sve većeg broja ljudi koji u nama vide jedinu iskrenu opoziciju. Kada izađemo sa zvaničnim Programom vjerujem da neće biti Banjalučanina koji neće podržati ovakvu jednu
viziju Banjaluke. Usvojili smo plan aktivnosti do kraja tekuće godine koji predviđa svakodnevni rad i prisustvo na terenu među građanima, zaključio je Stanivuković.

 

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.