Bosna i Hercegovina     | 26.08.2019. 11:01 |

Održana prva sjednica Vijeća za koordinaciju mjera demografske obnove ŽP

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 26. kolovoza (FENA) - U ponedjeljak je konstituirano Vijeće za koordinaciju mjera demografske obnove Županije posavske te su izvršene pripreme Programa rada Vijeća uz zaključak da svako ministarstvo i općine pripreme pregled trenutno aktivnih i planiranih mjera demografske obnove u ovoj godini.

U Vijeće je imenovano 14 članova. Uz predsjednika Vlade ŽP Đuru Topića i predsjednika Skupštine ŽP Blaža Župarića, u Vijeće su imenovani županijski ministri, načelnici općina Županijske posavske te predstavnici ureda i odbora.

Iz Vlade ŽP podsjećaju da županijska vlada 12. srpnja ove godine usvojila odluku o konstituiranju Vijeća za koordinaciju mjera demografske obnove.

Zadaća Vijeća je koordinacija mjera demografske obnove u Županiji posavskoj, provođenje i davanje preporuka za provođenje mjera demografske obnove, predlaganje mjere i aktivnosti za demografsku revitalizaciju, praćenje učinka provedbe mjera demografske revitalizacije na sveukupni razvoj, ocjenjivanje postignute kvalitete i dostupnosti institucionalnih usluga u provedbi mjera demografske revitalizacije te davanje preporuka zakonskih rješenja za provedbu mjera demografske politike, priopćeno je iz Vlade ŽP.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Javne rasprave o proglašenju zaštićenih krajobraza “Starača” i “Tišina”

Vlada ŽP izdvojila 326.000 KM za sufinanciranja nabavke udžbenika učenicima osnovnih škola

Vlada Županije Posavske pravo na doplatak za djecu povećala s 30 na 100 posto

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!