Sport     | 27.08.2019. 12:28 |

Vukas: Zvijezda nije loša momčad, morat ćemo se dobro oznojiti za pobjedu

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 27. kolovoza (FENA) - Nogometaši Zrinjskog nakon uvjerljive subotnje pobjede nad Borcem (4:0) nove bodove tražit će u srijedu u zaostaloj prvenstvenoj utakmici protiv Zvijezde.

Po riječima trenera "Plemića" Harija Vukasa, Zvijezde nije loša kako bi netko mogao pomisliti s obzirom da se momčad nalazi na posljednjem mjestu Premijer lige BiH sa samo dva osvojena boda.

- Po igrama koje su pružili to nije realno stanje, mislim da su zaslužili puno više. Ima li su nekoliko gostovanja u kojima su izgubili minimalno 1:0, u tri domaće utakmice, osim one prve koju su izgubili visokim rezultatom, imali su vodstvo koje nisu uspjeli zadržati. U svakom slučaju, nećemo ih podcijeniti - kazao je Vukas na konferenciji za novinare.

Unatoč tome što se radi o kvalitetnom protivniku, Vukas je dodao da je Zrinjski kvalitetniji te da na domaćem terenu samo pobjeda dolazi u obzir.

- Naravno, pobjedu treba zaslužiti. Trebat ćemo se dobro oznojiti i istrčati da bi došli do tri boda koja želimo - kazao je.

Uvjerljiva pobjeda protiv Borca dala je dodatnu dozu samopouzdanja "Plemićima" te Vukas očekuje da će njegovi igrači odigrati puno opuštenije protiv Zvijezde.

- Taj grč bio je vidljiv protiv Borca, pogotovo u prvom poluvremenu. Puno nam je pomogao dobar uvod u drugo poluvrijeme kada smo s tri brza gola riješili pitanje pobjednika. Meni kao treneru, ali i svima drugim u klubu sada je puno lakše - poručio je strateg Mostaraca.

Dobra vijest za Vukasa je i ta što su u utakmici protiv Banjalučana proradili napadači Zrinjskog, nakon što su "Plemići" u prva četiri prvenstvena susreta postigli samo jedan gol (i taj jedan bio je autogol nogometaša Veleža), a svoj prvi pogodak nakon povratka u Zrinjski zabio je i Ivan Lendrić.

- Bilo je nerealno da je igrač takvih kvaliteta, s toliko postignutih golova u Premijer ligi BiH, toliko dugo utakmica bez pogotka. Nije mu bilo lako, a ni meni kao treneru, pogotovo što sam i sam bio napadač i znam kako je kad te ne ide gol. U takvim situacijama napadačima treba dati podršku. Svi smo imali vjeru u njega i evo konačno mu se otvorilo. Nadam se da će to u budućnosti biti češće - prokomentirao je Vukas.

Što se tiče igračkog kadra Dario Rugašević i Kristijan Stanić i dalje su ozlijeđeni, dok se Mario Tičinović oporavio i mogao bi konkurirati za sutrašnju utakmicu.

Nakon Zvijezde, Zrinjski će u subotu gostovati kod Mladosti iz Doboj Kakanja, a zatim slijedi reprezentativna stanka koja će, po Vukasovim riječima, dobro doći njegovim igračima koji su imali žestoki ritam na startu sezone. U mjesec i pol dana "Plemići" su odigrali 11 natjecateljskih utakmica, šest u Europi i pet u domaćem prvenstvu.

- Imamo još sutra utakmicu sa Zvijezdom, u subotu teško gostovanje kod Mladosti, a zatim će igrači dobiti nekoliko dana slobodno da se totalno resetiraju, da se odmora od utakmica, nogometa i svega, i da uhvate novi zalet za nastavak Premijer lige - zaključio je Vukas.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije potpisao za Zrinjski

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo