Regija     | 27.08.2019. 17:09 |

Kod Knina opožareno oko 100 hektara šume i makije, kuće nisu ugrožene

FENA Agencije

ŠIBENIK, 27. kolovoza (FENA) - Jedan od dvaju požara koji su u ponedjeljak popodne planuli na području Mokrog Polja kod Knina u utorak još nije ugašen, vatrogascima cijeli dan pomažu i zračne snage, opožareno je oko 100 hektara šume i makije, a kuće nisu ugrožene, izvijestio je Županijski centar 112.

Ministarstvo obrane RH (MORH) izvijestilo je da su u utorak prijepodne dva airtractora i jedan kanader sudjelovali u gašenju požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina te su u poslijepodnevnim satima ponovno upućeni u akciju gašenja istoga požara.

Tijekom prijepodneva požar kod Knina gasilo je pet protupožarnih aviona, a jučer sedam aviona. Jedan od pilota airtractora, koji je i u ponedjeljak i danas sudjelovao u gašenju požara bojnik Danijel Kos istaknuo je kako se posade više bore s vjetrom nego s požarom.

"Riječ je o iznimno nepristupačnom terenu za rad zemaljskih snaga te piloti i posade moraju pogasiti sve točkaste plamenove. Nakon određenog vremena vjetar ih ponovno aktivira i zato smo ponovno angažirani. Važno je da nema izravne ugroze za kuće, nastavljamo s gašenjem i natapanjem opožarene linije kako bi konačno cijeli požar koji je izbio na dva područja brda Kom u potpunosti stavili pod nadzor", rekao je bojnik Kos, prenosi Hina.

Opožareno je 100 hektara makije, niskog raslinja i hrastove šume, na požarištu se izmijenjuju airtractori i kanaderi, ali kuće nisu ugrožene, izvijestio je Županijski centar 112.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Privremeni rezultati: HDZ-u 65 mandata, Rijekama pravde 42

Hrvatska: Prijepodne glasovala gotovo petina birača

Haxholli: Srbija blokira kosovske autobuse na granici s Hrvatskom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana