Bosna i Hercegovina     | 28.08.2019. 13:48 |

U Srebrenici povećan broj upisanih srednjoškolaca

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 28. augusta (FENA) - Početkom naredne sedmice počinje nova školska godina, a u Srednjoškolskom centru Srebrenica upisana su 122 učenika.

Direktor Srednjoškolskog centra Srebrenica Momčilo Cvjetinović kaže da su spremni za novu školsku godinu i navodi da je za ovu godinu veći broj upisanih učenika.

- U ovoj školskoj godini upisano je oko 390 učenika, povećan je broj đaka u odnosu na prethodnu školsku godinu. To nas ohrabruje i na neki način to je pokazatelj uspjeha škole. Upisano je po jedno odjeljenje farmaceuta i medicinskih tehničara sa 32 umjesto 26 planiranih učenika. U gimnaziju 27, umjesto planiranih 20 učenika, a u kombinovano odjeljenje za trogodišnje školovanje za radnička zanimanja (frizer i prehrambeni proizvodač) primljen je 31 učenik, umjesto planiranih 20. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dozvolilo proširenje odjeljenja kako bi se primili svi zainteresovani – kazao je Cvijetinović.

On ističe da je tokom ljetnog raspusta rađeno na uređenju školskog objekta, naglašavajući da se ti građevinski radovi privode kraju.

- Zahvaljujući donaciji Ambasade Bugarske u BiH obnovljena je zamjena parovoda od kotlovnice do školske zgrade i radijatora u prizemlju. Bugarska Vlada nam je donirala 58 radijatora. Pored te donacije, od Opštine Srebrenica dobili smo 30 stolica i 15 stolova, i tri table. Tom opremom smo opremili jednu novu učionicu. I ovu školsku godinu dočekat ćemo potpuno spremni za izučavanje nastavnog plana i programa – zaključio je Cvijetinović.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Vučić: Srbija će se suprotstaviti svjetskim silama kada je u riječ o rezoluciji o Srebrenici

Sabor Islamske zajednice podržao usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana