Sport     | 28.08.2019. 14:13 |

Odbojkašice Goražda pripremaju se za novu sezonu Premijer lige BiH

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 28. augusta (FENA) - Odbojkaški klub Goražde počeo je pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH. Uz treninge, u okviru priprema ekipa će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

Predsjednik OK Goražde Nermin Obuća ističe da će se prvi dio priprema realizirati na Gradskom stadionu u Goraždu, nakon čega će s treninzima nastaviti u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“. U septembru ih  očekuju i kontrolne utakmice.

 „Planiramo 14. i 15. septembra učestvovati na turniru koji će se održati na Ilidži. Riječ je o izuzetno jakom turniru u kojem će učestvovati šest ekipa i tu ćemo otprilike vidjeti kako stvari stoje, kada je naša ekipa u pitanju. Ove godine smo zadržali kompletnu ekipu od prošle sezone s tim što imamo jedno pojačanje iz Foče, igračicu Marinu Kapuran koja će nam dobro doći jer prošle sezone smo imali problem na poziciji „primača“ koju ona igra i nadamo se da će obaviti zadatke koji budu postavljeni pred njom“ - kaže Obuća.

Uz obaveze koje se odnose na pripremni period, u klubu su počeli i s organizacijom šestog po redu Međunarodnog turnira u odbojci  koji će se održati u Goraždu. 

„Osim što je riječ o kvalitetnom turniru koji je prerastao u tradiciju, on je važan i zbog samog termina održavanja, 29. septembra, desetak dana prije početka prvenstva Premijer lige BiH u odbojci. Ovih dana će otići pozivi na par adresa klubova iz okruženja, vjerovatno Pljevlja, Užice i neki klub iz Premijer lige BiH, tako da  radimo i u tom pravcu, sve u cilju da bi smo se što bolje pripremili za predstojeću sezonu“ - kazao je predsjendik OK Goražde Nermin Obuća.

Nova sezona  najkvalitetnijeg bh. takmičenja u odbojci za žene počinje 7. oktobra.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu