Sport     | 29.08.2019. 10:35 |

Čelik predvođen Slavenom Šijakovićem sutra otvara 4. memorijal "Zaim Kobilica"

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 29. augusta (FENA) – Polufinalnim duelom između zeničkog Čelika i bugojanske Iskre, sutra u 17 sati počinje 4. memorijalni međunarodni rukometni turnir „Zaim Kobilica“, koji zenički klub organizira u znak sjećanja na svog bivšeg igrača te rano preminulog bivšeg reprezentativca Italije i Bosne i Hercegovine.

- Kobilica je, možda, i najbolji igrač u historiji Čelika. On je i jedini bh. igrač koji je igrao za dvije reprezentacije - kazao je na današnjoj pres-konferenciji predsjednik Čelika Pane Škrbić koji je napomenuo kako je Kobilica igrao i za Iskru iz Bugojna te za italijanski Prato, čiji je bio i trener.  

Drugi polufinalni par su hrvatski prvoligaš Umag i bh. premijerligaš Vogošća, koji će svoj meč igrati sutra od 19 sati. Utakmica za 3. mjesto između poraženih timova iz polufinala igra se u subotu, 31. augusta s početkom u 17 sati, dok je finalni meč na programu u 19 sati.

Čelik će ovo godine priznanje "Srce Čelika", koje je prošle godine dobio Mehmed Begovac, uručiti Mehi Merdanoviću, koji je bio i predsjednik zeničkog kluba.

Čelik u novu sezonu ulazi u gotovo nepromijenjenom sastavu. Tim su napustili samo Jasmin Omerović i Adi Pašalić, koji je otišao u Vogošću. Novi igrač kluba je iskusni srednji bek Slaven Šijaković, koji će sutra predvoditi tim u prvom kontrolnom meču u sklopu priprema za novu sezonu.

- Dočekan sam na topao, domaćinski način od strane uprave, trenera i igrača. Na tome sam im zahvalan, jer mi je cilj da se što prije uklopim u ekipu - kazao je Šijaković, koji je pozvao navijače da dođu na turnir te podrže Čelik i druge učesnike.

- Drago mi je što sam dobio iskusnog Šijakovića. Uz adekvatna pojačanja, naše su ambicije povratak u Premijer ligu - kazao je trener Seldin Rizvanović. Napomenuo je da će im glavni konkurenti biti Krivaja i Gradačac.

Čelik je podnio zahtjev Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine da se zbog finansijskih troškova takmiči u Prvoj ligi FBiH – grupa Jug, a ne u grupi Sjever.

- Ako naš zahtjev ne bude usvojen, mi ćemo razmisliti i o tome da li ćemo nastupiti, jer se mora uvažavati i stav klubova - kazao je Škrbić. On je napomenuo kako bi takmičenje u grupi Jug za zenički klub značilo i 15.000 KM manje troškova.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Umag i Iskra iz Bugojna u finalu 4. memorijelnog turnira 'Zaim Kobilica'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom