Stranačke aktivnosti     | 29.08.2019. 14:35 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Naša stranka Zenica: Gradsko vijeće protiv hidroelektrane Janjići!

Na sjednici Gradskog vijeća Zenice, održanoj 27. 8. 2019., na dnevnom redu je bila tačka: “Prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju hidroelektrane Janjići na rijeci Bosni”. U okviru navedene tačke prof. Akif Smajlović iz Naše stranke prezentirao je vijećnicima sve negativne posljedice hidroelektrane Janjići. Niko od vijećnika nije podržao ovu odluku, čak ni oni koji su u prošlom sazivu Vijeća bili za njenu izgradnju. Naša stranka se od samog početka bori protiv navedenog projekta, te je 5. 3. 2019. godine održala javnu tribinu pod nazivom “STOP izgradnji hidroelektrane Janjići”. Tribini su prisustvovali i mještani koji gravitiraju području na kojemu je planirana izgradnja hidroelektrane kao i “Žene Krušćice”.

Podsjećamo, Vijeće je na sjednici održanoj 28. 3. 2013. godine razmatralo i donijelo “Zaključak o davanju prethodne saglasnosti za dodjelu koncesije za izgradnju hidroelektrane Janjići”. Zaključak je objavljen u Službenim novinama Federacije BiH 12. 6. 2013. Iste godine velikom većinom Zaključak je izglasan sa 20 glasova ZA i pet PROTIV.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana