Ekonomija     | 29.08.2019. 14:45 |

BBI predstavio novu sezonu Start-up Challenge i takmičenje Transformers Roadshow

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - BBI banka predstavila je danas u Sarajevu novu sezonu projekta "SBF Start-up Challenge" i takmičenje u inovacijama "Transformers Roadshow".

Direktor marketinga i komunikacija BBI banke Dino Selimović pojasnio je da "Transformers Roadshow" veliko takmičenje Islamske razvojne banke koje će prvi put biti održano u BiH.

- Cilj je prepoznati inovatore, naučnike i poduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja UN-a te ih povezati sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, i koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete - naveo je Selimović.  

Inovatori iz Bosne i Hercegovine i regije su pozvani da prijave svoje ideje koje podržavaju neke od Ciljeva održivog razvoja UN-a do 10. septembra. Najbolje ideje će biti prezentirane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. u Sarajevu, te će tri pobjednika dobiti novčanu nagradu od po 3.000 dolara.

Selimović je rekao da   nova sezona projekta "SBF Start-up Challenge" daje mogućnost mladim ljudima koji imaju poslovne ideje da ih realiziraju i pokrenu vlastiti biznis.

- Naš glavni partner u tom prokektu je TV Hayat, a uskoro ćemo objaviti i ostale partnere i sve detalje na stranicama bbi.ba i hayat.ba - kazao je Selimović.

Voditelj emisije "SBF Start-up Challenge" Zenit Đozić istakao je da su nakon uspjeha prve sezone pripremili novu sa primamljivim nagradama.

- Pozvao bih sve mlade ljude da se prijave jer ovo je izvanredna prilika da stručnjaci i javnost ocijene kvalitet njihovog rada i da dobiju finansijsku i svaku drugu podršku - rekao je Đozić. 

Nagradni fond iznosi više od 60 hiljada KM, koji, osim direktne novčane podrške, uključuje i marketinške usluge, pravnu podršku, kao i stručnu edukaciju. Učešće u takmičenju mogu prijaviti studenti ili svršenici nekog od univerziteta u BiH, starosti do 30 godina.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta