Ekonomija     | 29.08.2019. 17:00 |

Klepić: Usvojena odluka o novoj sistematizaciji i proslijeđena Upravi Aluminija

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 29. kolovoza (FENA) - Nadzorni odbor Aluminija na izvanrednoj elektronskoj sjednici usvojio je odluku o novoj sistematizaciji radnih mjesta nakon što je Nezavisni sindikat te kompanije ranije danas dao svoju suglasnost na nacrt te sistematizacije, potvrdio je Feni predsjednik Nadzornog odbora Zdenko Klepić.

- Nadzorni odbor usvojio je sistematizaciju i tu odluku je proslijedio Upravi Društva na daljnje postupanje - kazao je Klepić.

Po njegovim riječima, radnici koji su tehnološki višak, njih malo manje od 500, dobit će otkaz ugovora o radu i otpremninu, dok će ostali radnici dobiti izmijenjeni ugovor o radu, odnosno otkaz starog ugovora i prijedlog novog, po novoj sistematizaciji.

Kada je u pitanju pokretanje proizvodnje u Aluminiju, Klepić je kazao kako o tome za sada ne može ništa reći, osim da potencijalni strateški partneri trenutno vrše analizu kompanije.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se 293 milijuna odnosi na dug za električnu energiju.

Aluminij je zapošljavao oko 900 radnika, a Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, dok Vlada Republike Hrvatske drži preostalih 12 posto dionica.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Aluminij večeras osvijetljen bojama izraelske zastave i porukom 'Mi smo uz Izrael'

Aluminij: Požar je pod kontrolom, nesmetana proizvodnja će se nastaviti

Požar u mostarskom Aluminiju (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo