Sport     | 30.08.2019. 13:06 |

Čelik želi ostati neporažen i u nedjelju u Banjaluci

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 30. augusta (FENA) - Nogometaši Čelika, koji su početkom sedmice iznenada ostali bez turskog trenera Hasana Ozera, sutra će nakon treninga otputovati u Banja Luku gdje ih u nedjelju očekuje utakmica 7. kola protiv Borca.

Zeničani su s devet bodova na petom mjestu, dok je Borac s bodom manje sedmi na tablici.

- Naravno da nas je iznenadila ostavka trenera, s kojim sam imao korektnu saradnju. Tokom sedmice nastojali smo što bolje da se spremimo za ovu utakmicu, u kojoj nam je prevashodno cilj ne izgubiti. Vjerujem da to možemo postići, jer ove sezone nemamo poraza u gostima - kaže pomoćni trener Almir Seferović, koji će s klupe predvoditi tim do dolaska novog trenera.

Seferović ističe da su svi igrači zdravi i spremni, da nema suspendiranih zbog kartona, tako da mogu izabrati najjači tim s kojim u ovom trenutku raspolažu. Naravno, izostaju Harun Vardo i Luka Miletić koji su na kraju prošle sezone operirali koljeno te s ekipom nisu bili ni na pripremama.

- Vjerovatno će biti nekih, manjih promjena u sastavu, ali o tome još nismo donijeli odluku. Svakako da ću o tome odlučiti s drugim pomoćnikom, Hakanom - kaže Seferović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana