Bosna i Hercegovina     | 30.08.2019. 15:12 |

Vladi BPK nisu prihvatljive primjedbe Sindikata doktora medicine i stomatologa

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 30.augusta (FENA) - Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) na današnjem nastavku 16. redovne sjednice, razmatrala je dostavljene primjedbe od Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije BPK, na usaglašeni tekst Kolektivnog ugovora.

Stav Vlade BPK je da one nisu prihvatljive za Vladu BPK te ih odbacuje s obzirom na to da su pojedine primjedbe u suprotnosti sa stavovima pregovaračkih timova i nisu ni bile predmet pregovaranja od učesnika u postupku pregovaranja - istaknuto je na sjednici.

„Vlada BPK daje saglasnost na tekst Kolektivnog ugovora koji je prethodno usaglašen između pregovaračih timova Vlade Bosansko-podrinjskog kantona i Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije i poziva ovlaštenog potpisnika ispred Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije na potpisivanje prethodno usaglašenog teksta Kolektivnog ugovora“ - stoji u zaključku Vlade koji je usvojen danas.

  „S obzirom na uočene primjedbe i neusaglašenost teksta Kolektivnog ugovora, Vlada Bosanskopodrinjskog kantona Goražde poziva pregovaračke timove da prije potpisivanja usaglase tekst Kolektivnog ugovora i pripreme prečišćeni tekst koji bi bio prihvaljtiv za obje ugovorne strane, te imao prohodnost u samoj realizaciji“ - navodi se u zaključku.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sindikat doktora medicine i stomatologije najavljuje štrajk upozorenja

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana