Ekonomija     | 30.08.2019. 17:45 |

Uprava Aluminija: Svi strateški dokumenti prošli upravljačke i nadzorne razine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. kolovoza (FENA) - Uprava Aluminija oglasila se priopćenjem povodom današnjih objava u medijima u kojima se, kako navode, obmanjuje javnost tvrdnjom da vlasnici Aluminija nisu dali suglasnost za "otkaze, odnosno za provedbu usuglašene i usvojene nove sistematizacije radnih mjesta, sukladno aktualnom stanju u Aluminiju".

Iz Uprave Aluminija naglašavaju kako su svi strateški dokumenti, pa tako i sistematizacija i program zbrinjavanja tehnološkog viška, prošli sve upravljačke i nadzorne razine u Društvu.

"Upravo vlasnici imenuju svoje predstavnike u ta tijela, i u Nadzorni odbor i u Upravu Društva, i vlasnici su ti koji su odobrili sve ono što smo danas počeli provoditi, a na što je službenu suglasnost jučer dao i Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija.

Molimo da se ranjeni Aluminij u ovom prijelomnom trenutku poštedi trošenja energije na javna prepucavanja. Mi svu svoju snagu usmjeravamo na zbrinjavanje naših djelatnika i na pokušaj obnove dijela proizvodnje, kako bi tvornica nastavila postojati i kako bi barem dio naših radnika nastavio zarađivati svoje plaće. Onaj tko nam u tome ne može ili ne želi pomoći, neka nam barem ne odmaže", poručili su iz Uprave Aluminija.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Reagiranje operatera za OIEIEK na navode direktora 'Farme Spreča'

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo