Sport     | 30.08.2019. 19:26 |

Hurem: Nogometašice su bile u grču pa nam je jako važna pobjeda protiv Gruzije

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 30. augusta (FENA) – Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine startala je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Engleskoj u grupi B domaćom pobjedom protiv Gruzije rezultatom 7:1 (5:0).

Selektorka Samira Hurem istakla je kako je ukupno gledajući zadovoljna današnjom igrom svog tima u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

-Čestitam igračicama. Bilo je divno gledati prvih 20 minuta, nakon čega smo padali. Vjerovatno je razlog tome što smo prerano dali previše golova pa je došlo do opuštanja. Rekla sam im:Nemojte da vas protivnik umrtvi. Idemo dizati igru još više. Drago mi je da su nastavile - pojašnjava Hurem i dodaje kako joj je drago da su igračice prihvatile sugestiju te po teškom vremenu upisale bodove.

Kaže da  ova pobjeda puno znači na početku kvalifikacija.

-Nisam ni ja očekivala ovoliko golova, ali što je najvažnije bolo je dobrih golova, koji su bili proizvod rada.Bilo je i grešaka, ali svjesne su toga. Greške moramo ispraviti do Malte. Imamo još dva treninga - napominje Hurem.

Naglašava da su njene igračice bile pod velikim pritiskom, jer dugo se čeka na rezultat.

-Posljednjih nas utakmica nije išlo. Imali smo rezultatsku krizu, ali, evo, desila se ta pobjeda, ti golovi... Nadam se da će, sada, biti lakše i njima. Imale su grč pa je bilo i dosta izgubljenih lopti, nerealiziranih šansi, ali moramo biti zadovoljni- zaključuje Hurem.

Protiv Malte će u utorak u Sarajevu, također, plan biti upisati sva tri boda, ali Hurem napominje kako će morati igrati i bolje nego danas, jer je Malta bolji tim od Gruzije.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Hurem objavila spisak igračica za utakmice protiv Azerbejdžana i Crne Gore

Petev: Malo dajemo, a olako primamo golove

Budu Zivzivadze pogodio za trijumf Gruzije protiv BiH rezultatom 1:0

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo