Stranačke aktivnosti     | 01.09.2019. 14:50 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Grubeša: Istražiti svaki eventualni kriminal i zlouporabe u Aliminiju te procesuirati ako se dokažu, BiH mora profunkcionirati kao pravna država

- Mjerodavne pravosudne i druge institucije trebaju i moraju utvrditi odgovornost svih koji su svojim djelima i eventualnim zlouporabama doveli Aluminij do duga od 400 milijuna KM i u konačnici do zaustavljanja proizvodnje. Svi koji su radili protiv zakona, zlouporabili položaj ili ovlasti trebaju odgovarati, izjavio je ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša, komentirajući stanje u  Aluminiju i eventualne pravosudne odluke u budućnosti s obzirom da Tužiteljstvo istražuje određene osobe, a financijska policija provjerava poslovanje.   

- Svjedoci smo da Aluminij jedno od najvažnijih i strateških poduzeća u BiH prolazi kroz najveću krizu od svoga postojanja. Konačno gašenje Aluminija bi imalo nesagledive posljedice za cijelo gospodarstvo BiH, a izravne štete i izvan granica zemlje, naglasio je Grubeša.

- Država mora stati iza Aluminija i pomoći mu da se digne na noge. Jedan od koraka je da se krene s jedne strane s novom stranicom i novim Aluminijem, neopterećenim problemima, s novim investitorima. A s druge da pravosuđe ukljuci sve relevantne i institucije i mjere i istrazi sve nepravilnosti i dosadašnjem poslovanju Aluminija.

Samo tako ćemo moći svjedočiti spasu ovog važnog poduzeća i njegovoj revitalizaciji u budućnosti, nadamo se na najbolji i održiv način, rekao je Grubeša.

- Zalažem se da se svaki eventualni kriminal i zlouporabe istraže i procesuiraju ako se dokažu. Važno je da BiH profunkcionira kao pravna država i pošalje poruku svima kako je sigurna pa između ostaloga i za buduća ulaganja. Naši pogledi moraju biti usmjereni prema budućnosti, a ne prošlosti kako je to nažalost, u BiH čest slučaj, zaključio je ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo