Kultura     | 02.09.2019. 11:47 |

U petak otvaranje kazališne sezone u NPM-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. rujna (FENA) - Izvedbom predstave "To" autora Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme, u petak, 6. rujna, otvara se 70. kazališna sezona u Narodnom pozorištu Mostar (NPM).

 Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a s početkom u 20 sati.

 Predstava se događa tijekom talačke krize, a radnja drame smještena je na periferiju grada u jednoj kafani ili krčmi u kojoj se nađu, kao u nekom socijalnom agregatu, polusvijeti ljudi koji su na društvenoj ljestvici nisko strukturirani, tramvajdžija, nosač, pjevačica, konobar, i protagonisti, tzv. općenito nazvani gost i brat. U prvi mah, čini se da je ovo drama o krvnoj osveti, ali uskoro na vidjelo izbija njen univerzalistički karakter, gdje kafana predstavlja simboliku tamnice i zatočeništva ljudskog roda u njegovom životu.

 Glumačku postavu čini ansambl NPM-a, i to: Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Šerif Aljić, Mirsad Elezi i Goran Lozo. Scenografiju predstave potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, a glazbu Zvonimir Dusper Dus.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Uspješna predsezona u Međugorju, Amerikanci se vratili u velikom broju

Nagrađivana predstava 'Perzeide' u petak na rasporedu NPM-a

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu