Sport     | 02.09.2019. 15:23 |

SFK Libero se  priprema za novu sezonu u Prvoj ženskoj ligi FBiH

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 2. septembra (FENA) - SFK Libero iz Goražda u jeku je priprema za novu sezonu u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH.

Po riječima trenera Senada Hubjera, propozicije takmičenja ove godine su nešto drugačije a ambicije ovog kluba su visoke, iako će zbog teških ekonomskih prilika ove godine računati isključivo na lokalni potencijal.

Već tri sedmice dvadesetak nogometašica okuplja se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Goraždu. Za 15 dana počinje nova sezona u kojoj neće računati na igračice iz drugih sredina.

- U seniorsku ekipu uvrstili smo 12 djevojaka iz naše omladinske škole. Uglavnom, novina je da nemamo igračice sa strane, već su to uglavnom naše domaće igračice koje već vrijedno treniraju. Razlog su finansije ali i naša želja da što više afirmišemo domaće igračice na koje klub može računati u budućnosti - ističe Hubjer.

Napominje da će se Prva ženska liga u ovoj sezoni odvijati u dvije grupe, što će iziskivati dodatne troškove.

- Liga je veoma skupa, nama je pripalo da budemo u grupi Jug, za razliku od prošle godine gdje su većinom bile ekipe iz srednje Bosne. Ove godine došli smo u situaciju da će nam svaka gostujuća utakmica biti oko 500 kilometara u oba pravca što su dodatni troškovi na koje klub mora računati. Uglavnom, nije nam imperativ ulazak u Premijer ligu već stabilizacija finansijske situacije u klubu i afirmacija mlađih igračica - naglašava Hubjer.

 SFK Libero je prošlu sezonu završio na trećoj poziciji, a u ovoj očekuju bolji plasman.

- Ove godine podmladili smo ekipu. Pored nas starijih imamo i nekoliko mladih igračica koje su tek počele. Uigravamo se. Kako imamo mlađi sastav, cilj nam je da budemo prvi ili drugi tako što imaju dvije grupe pa će doći do razigravanja i jedna ekipa samo ulazi u Premijer ligu -  kaže kapiten SFK Libero Irma Smajić.

U prvom kolu Libero ide u goste ekipi Brotnja, potom na domaćem terenu igraju sa ekipom Respekta, a onda ponovo putuju u Hercegovinu na megdan Interu iz Posušja. Poseban problem za mlade Goraždanke je neuslovan pomoćni teren gradskog stadion na kojem uglavnom treniraju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'