Sport     | 03.09.2019. 12:45 |

Memorijalni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović Talijan" 21. i 22. septembra

FENA Saopćenje

SSARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Sedamnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović – Talijan" biće održan 21. i 22. septembra u Sarajevu, saopštio je Organizacioni odbor. 

Na sastanku OO, kojim je predsjedavio Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević naglašeno je da su sve potrebne pripreme privedene kraju.

Član OO odbora Šerif Bečić, predstavnik Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani", naglasio je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i iz inostranstva, te da će turnir se  održati u Domu mladih na Skenderiji.

Turnir je međunarodnog karaktera, a potvrđeno je učešće predstavnika 10 zemalja među kojima su reprezentativci Italije, Njemačke, Austrije, Švedske, Velsa i drugih zemalja. Ove godine učestvuje 50 boksera. Na turniru će učestvovati i članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine u svim kategorijama, u punom sastavu.

U petak 20. septembra  održat će se i press konferencija u zgradi Vlade Federacije BiH sa početkom u 11.00 sati te su članovi pozvali medije da podrže ovaj izuzetno bitan sportski događaj koji ima za cilj čuvanje lika i djela rahmetli komandanta Mustafe Hajrulahovića Talijana.

Iskazana je zahvalnost resornom ministru na podršci ali i svim institucijama i pojedincima koji su podržali ovogodišnji turnir. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Više od 150 boksera učestvovalo na međunarodnom turniru "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Na 21. turniru 'Mustafa Hajrulahović - Talijan' bokseri iz 21 zemlje

Dedić i Bošnjak predstavljaju BiH na Svjetskom prvenstvu u Taškentu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana