Regija     | 04.09.2019. 11:41 |

Šesti trilateralni susret Grabar-Kitarović, Pahora i Van der Bellena

FENA Agencije

ŠIBENIK, 4. rujna (FENA) - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, slovenski šef države Borut Pahor i austrijski Alexander Van der Bellen u srijedu su stigli u Šibenik gdje će održati šesti trilateralni susret čelnika triju država. 

Prvi susret predsjednika Hrvatske, Austrije i Slovenije održan je u ožujku 2014. u Beču, kada su Borut Pahor i Heinz Fischer razgovarali s tadašnjim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. 

Uslijedili su godišnji sastanci u Logarskoj dolini, Varaždinu, Salzburgu i Goriškim brdima, a za ovogodišnji susret odabran je Šibenik.

Grabar-Kitarović, Pahor i Van der Bellen su se prvotno trebali sastati u svibnju, no taj je skup otkazan zbog pada austrijske koalicijske vlade, nakon korupcijskog skandala čelnika krajnje desne Slobodarske stranke Heinz-Christiana Strachea, javlja Hina.  

Troje predsjednika u srijedu je stiglo na tvrđavu Barone, izgrađenu u 17. stoljeću na brdu visokom 90 metara koje je služilo za obranu od Osmanskog Carstva.

Nakon obilaska tvrđave, predsjednici će održati zajednički sastanak, a potom se, oko podneva, očekuju izjave za medije. 

Grabar-Kitarović, Pahor i van der Bellen će susret završiti posjetom Etnolandu Dalmati u Pakovom Selu gdje će obići etnografsku zbirku i muzej.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo