Bosna i Hercegovina     | 04.09.2019. 11:59 |

Ministar Hadžović održao sastanak s članicom Udruženja bh. učitelja u Danskoj

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. rujna (FENA) - Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović i članica Udruženja bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj Zerem Jahić održali su sastanak na kojem su razgovarali o obrazovanju bh. dijaspore u bosanskim školama u Danskoj, priopćeno je u srijedu na internetskoj stranici tog ministarstva.

Tijekom sastanka ministar i Jahić razgovarali su o organiziranju škola na bosanskom jeziku u Danskoj, gdje ih je trenutno otvoreno šest. Udruženje bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj radi na otvaranju što većeg broja škola i njihovom međusobnom uvezivanju putem krovne organizacije čiji je član Zerem Jahić.

Budući da je 25. veljače Dan materinskog jezika, Jahić je po tom pitanju istaknula važnost podrške bh. vlasti poput Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, te Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, što bi po njezinim riječima, zasigurno pomoglo pri organizaciji i radu bosanskohercegovačkih škola u Danskoj i inozemstvu.

Ministar Hadžović iskazao je zadovoljstvo povodom organiziranja bosanskih škola u zemljama u kojima živi bosanskohercegovačka dijaspora te pružio podršku očuvanju i njegovanju materinskog jezika, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu