Bosna i Hercegovina     | 04.09.2019. 16:23 |

Općina Stari Grad nabavila školski pribor za učenike iz boračkih porodica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Općina Stari Grad u Sarajevu obezbijedila je i ove godine školski pribor za više od 300 učenika iz porodica boračke populacije, saopćeno je iz te općine. 

Podjela će biti izvršena putem boračkih udruženja Starog Grada.

Ovo je nastavak podrške boračkoj populaciji u toj općini, koja se ogleda u brojnim projektima.

- Svake godine stipendiramo učenike iz porodica boračke populacije, izdvajamo sredstva za školski pribor, ali i sredstva za rad boračkih udruženja. Ovo je naš način da pružimo podršku borcima, ratnim vojnim invalidima i šehidskim porodicama i pokažemo da nisu zaboravljeni - kazao je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Boračka udruženja iz Starog Grada pribor i ruksake dijele prema utvrđenim spiskovima boraca iz njihove evidencije. Učenici do petog razreda osnovne škole dobijaju ruksake, a stariji školski pribor. Prednost se daje boračkim porodicama teškog materijalnog stanja i s više djece na školovanju.

Za ovu školsku godinu spremna su ukupno 322 paketa s raznim priborom.

Izražavajući zahvalnost Općini Stari Grad, iz Saveza boračkih organizacija te općine su kazali da je riječ o iznosu od 10.000 KM na godišnjem nivou, a sve se to utroši za kupovinu školskih ruksaka, sveski, olovaka i ostalog materijala neophodnog za školovanje osnovaca i srednjoškolaca.

Općina Stari Grad pobrinula se da početak i ove školske godine učenicima, ali i njihovim roditeljima, bude što lakši. Svi prvačići iz ove općine, njih 230, dobili su ruksake i školski pribor, a osiguran je i školski prijevoz. Oko 275 učenika osnovnih škola „Saburina“, „Vrhbosna“, „Mula Mustafa Bašeskija“ i „Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković“, zahvaljujući projektu Općine Stari Grad i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, i ove godine od škole do kuće prevoze se školskim autobusima koji su za njih besplatni. Prijevoz djece počeo je od prvog dana školske godine. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Čengić zvanično otvorio kampanju za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

Izglasan opoziv Ibrahima Hadžibajrića s pozicije načelnika Starog Grada

Saopćenje za javnost Narod i Pravda Stari Grad Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu