Kultura     | 05.09.2019. 11:00 |

Srbijanski film 'Mi smo videli leto' otvara 11. Omladinski Film Festival

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Svečanom ceremonijom i projekcijom filma "Mi smo videli leto" srbijanskog reditelja Nikole Stojanovića sutra, 6. septembra, bit će otvoreno 11. izdanje Omladinskog Film Festivala (OFF) Sarajevo.

Program "Velikih 5" bit će otvoren također sutra filmom "Take Me Somewhere Nice" rediteljice Ene Sendijarević, a radi se o programu koji donosi pet porodičnih, dugometražnih i takmičarskih filmova.

Tako će biti prikazan još njemački film "Red Bracelets: The Beginning" režisera Felixa Bindera, a regionalnoj premijeri u Sarajevu trebao bi prisustvovati i glumac u filmu Damian Hardung. Prihod od ulaznica za taj film organizatori će donirati Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Taj program donosi još tri filma u američkoj produkciji i koprodukciji "The Kings of Summer" režisera Jordana Vogta-Robertsa, "Love, Simon" režisera Grega Berlantia kao i "22 July" režisera Paula Greengrassa.

Glavni program festivala "Wolf Competition" je selekcija kratkog igranog filma u okviru koje se predstavljaju mladi filmski profesionalci s kratkim filmovima nastalim u vlastitoj produkciji ili produkciji filmskih škola.

Tu je i takmičarski program OFF Generacija koji predstavlja autore bivše studente akademija starosti do 26 godina. Pored tih filmova u selekciji se predstavljaju i filmovi starijih, iskusnih i afirmiranih filmskih autora čije filmske teme su namijenjene mladoj populaciji.

Kao i prethodnih godina ovaj program će predstaviti pet filmova tematski namijenjenih generaciji mladih ljudi u dobi od 15 do 26 godina koje su režirali bivši ili donedavni studenti filmskih akademija.

Karte i narukvice za festival moguće je kupiti u BOX OFFICE-u smještenom u Bosanskom kulturnom centru od 10 do 22 sata svaki dan do 10. septembra. Cijena karte za sve projekcije je pet KM, saopćili su organizatori 11. OFF-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu