FENA biznis     | 05.09.2019. 09:24 |

INTERA: Kako napraviti prvi korak ka freelancing karijeri?

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. rujna - Biti sam svoj šef, unovčiti vlastiti talent ili vještine, a svoje vrijeme organizirati prema vlastitom rasporedu neke su od osnovnih karakteristika koje freelanceri širom svijeta navode kao ključne prednosti svog izbora karijere. Ovaj pojam odavno nije rijetkost u poslovnom svijetu i sve je veći broj onih koji se odlučuju na rad na daljinu koristeći suvremene informacijske tehnologije.

Napraviti prvi korak u bilo čemu uvijek je izazovno, a kada taj korak predstavlja ulazak u neki sasvim novi svijet s bezbroj tržišnih igrača, još je i izazovnije. Kako bi svim zainteresiranima olakšao početak njihove freelancing karijere, INTERA Tehnološki Park kroz projekt FREECO, financiran sredstvima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, organizira Code On Meetup Vol. 12: Becoming a Freelancer. I ovaj meetup će se, već tradicionalno, održati u Code Hub-u Mostar, i to u četvrtak, 19.9.2019. godine u 18h.

Svoja iskustva iz freelancing svijeta će sa svim prisutnima prvo podijeliti Demir Selmanović, programer i projekt menadžer s više od 15 godina iskustva u različitim ulogama vezanim uz razvoj software-a. U svom životipisu ima i poziciju tehničkog urednika Toptala, jedne od najpopularnijih freelancing platformi. Osim Demira, prisutni će imati priliku čuti i Hasiba Alića, osnivača marketinške agencije, koji je u freelancing svijetu prošao put od freelancera do poslodavca. Oni će se osvrnuti na svoje početke, male trikove koji su im pomogli prilikom dobivanja prvih poslova, ali i sve one prepreke i naučene lekcije koje su prošli u svojim karijerama. Prisutni će moći čuti korisne savjete o načinima komuniciranja s klijentima, pregovaranju boljih uvjeta angažmana, ali i razvoju određenih vještina koje su neophodne za uspješnu karijeru.

Meetup će biti izvrsna prilika i za predstavljanje svih aktivnosti u okviru projekta FREECO, poglavito niza obuka koje će obilježiti naredni period u Code Hub-u Mostar, a svim polaznicima će poslužiti za stjecanje najtraženijih vještina na freelancing platformama.

Svi zainteresirani za ovu temu svoje sudjelovanje mogu potvrditi na linku, a nakon toga je dovoljno samo doći u prizemlje zgrade Ledara na adresu Kardinala Stepinca bb gdje se nalazi Code Hub Mostar.

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Mjere, koraci i poticaji za poboljšanje energetske efikasnosti kompanija i domaćinstava

Intera TP: Saznaj kako do novca za svoj biznis/proizvod/projekt

Grad Mostar i INTERA TP potpisali sporazum o suradnji

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!