Ekonomija     | 05.09.2019. 10:04 |

U Jajcu konferencija 'Održivi turizam kao razvojni potencijal BiH'

FENA Saopćenje

JAJCE, 5. septembra (FENA) - Nacionalna konferencija "Održivi turizam kao razvojni potencijal Bosne i Hercegovine" bit će održana 16. i 17. septembra u Jajcu, s ciljem isticanja važnost razvoja održivog turizma kao potencijala za odgovoran društveni i ekonomski razvoj BiH.

Konferencijom se želi potaknuti sudjelovanje i integraciju svih ključnih dionika, uključujući lokalno stanovništvo, u stvaranju održivog turizma lokalnih zajednica i razvoju novih inovativnih održivih praksi i destinacija, saopćeno je iz  Agencije za kulturno-povijesnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Konferencija će se održati na bosanskom i engleskom jeziku, a na njoj će se predstaviti stručnjaci održivog turizma iz BiH i Slovenije, predstavnici državnih i kantonalnih institucija, javnih, vladinih i nevladinih organizacija te poduzetnice i poduzetnici aktivni u oblasti turizma u BiH i Sloveniji.

Konferenciju se organizira u sklopu projekta "Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene u BiH", koji se uskoro završava.

Projekt izvodi Kulturno i obrazovno društvo PiNA s partnerima - Centar za edukaciju mladih Travnik, JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Zavičajni muzej Travnik, Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, Udruženje za promociju i razvoj kreativnog izražavanja "Kreativni svijet!" Travnik, Udruženje žena "Viktorija 99" Jajce i Asocijacija mladih Vinac Jajce, s podrškom Ministarstva Republike Slovenije za vanjske poslove, programa Međunarodne razvojne suradnje, stoji u saopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo