Bosna i Hercegovina     | 06.09.2019. 13:36 |

Fondacija Heinrich Böll obilježava 20 godina rada u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Heinrich Böll Fondacija, regionalni ured za Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Sjevernu Makedoniju u subotu će obilježiti 20 godina svog rada na svečanosti u Historijskom muzeju Sarajevo. 

Uzvanicama iz javnog, političkog života i diplomatskog kora obratit će se njemačka ambasadorica u BiH Margret Uebber,  predsjednica Fondacije Heinrich Böll Ellen Ueberschär i direktorica regionalnog ureda za BiH Fondacije Heinrich Böll Marion Kraske. 

U skladu sa sloganom „Umiješati se“ program događaja među ostalim uključuje i performans u režiji Sabrine Begović „I kada govorim djelujem“, otvaranje izložbe „Žene opkoljenog Sarajeva“ (MESS), te dva kratka filma čiji su autori Zoran Ćatić i Nihad Kreševljaković, svaki na svoj način, prikazali kako je to Fondacija u protekle dvije decenije angažirano i s kreativnošću pružala podršku partnerima i partnericama iz civilnog društva da se „umiješaju“, da traže ženska i ljudska prava i da se zalažu za demokratsko i zdravije okruženje.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sjećanje na deset ubijenih sugrađana na ulasku u sarajevski Tunel Spasa

Lukavac Cement 50. rođendan dočekuje pod okriljem mađarske Talentis Grupe

OLX.ba obilježio 15. godišnjicu - Lider u online oglašavanju i kupoprodaji

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel