Bosna i Hercegovina     | 05.09.2019. 15:31 |

Čović u Ravnom: Zajedništvom i suradnjom možemo napraviti veliki iskorak

FENA Saopćenje

RAVNO, 5. rujna (FENA) - U povodu Dana općine Ravno u četvrtak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su pored općinskih vijećnika, nazočili predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, te javnih institucija, udruga branitelja i gospodarstvenika.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Ravno Ružica Skaramuca koja je podnijela izvješće za proteklu godinu dana rada.

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović informirao je nazočne o općinskim projektima u prošloj godini, ali i planovima za narednu.

Šimunović je zahvalio svim razinama vlasti na potpori pri izvođenu infrastrukturnih projekata.

Istaknuo je izgradnju vodovodne mreže i cestovne infrastrukture te razvoj i proširenje turističke ponude, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Šimunović je izrazio nadu kako će se dobra suradnja s višim razinama vlasti nastaviti i u budućem razdoblju pri realizaciji svih projekata u toj općini, a zahvalio je i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću na potpori i prepoznavanju potreba općine Ravno.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg u svome je obraćanju istaknuo kako je Vlada HNŽ-a prepoznaje značaj jedinica lokalne samouprave, obećavši da će i dalje podržavati njihove projekte.

Čović je u svom obraćanju nazočnima kazao da se samo zajedništvom i suradnjom svih razina vlasti može napraviti iskorak u lokalnim sredinama.

- Koliko god imamo iskušenja, ja vjerujem da mi zajedno možemo napraviti veliki iskorak, uz malu potporu svih nas, sa županijske, entitetske i državne razine. Neka nam to bude motiv kako ćemo narednih godinu dana završiti cestu Stolac-Neum, da i u budućnosti idemo prema Ravnom. To nam je obaveza o kojoj već dugo pričamo i pokušat ćemo se i vremenski uskladiti, kako se bude privodila dinamika izgradnje ove ceste - poručio je Čović.

On je istodobno dao potporu svim budućim planovima i projektima te općine.

Prije samog održavanja svečane sjednice, Zaklada fra Mladen Hrkać i Općina Ravno potpisali su sporazum o suradnji kojim je ta općina postala prvi član podupiratelj Zaklade fra Mladen Hrkać i Projekta Dom fra Mladen Hrkać, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'