Stranačke aktivnosti     | 05.09.2019. 15:17 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

HDZ BiH: Vratiti se političkom dijalogu, formirati vlast kako bi se ubrzao euroatlantski put BiH

Potpisom Principa za formiranje Vijeća ministara BiH, dogovorom predsjednika SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, izbornih pobjednika Općih izbora 2018., prije točno 30 dana, nažalost, nije rezultirao novom vlasti i realizacijom dogovora. Ostala je samo želja za napretkom i inzistiranje hrvatske strane na kompromisu.

Ovakvo stanje nikomu ne odgovara, BiH se gura u još dublju političku krizu, udaljava od euroatlantskih integracija, te provedbe ključnih reformi. Nakon isteka dogovorenog roka od 30 dana, ponavljamo, rješenje isključivo može biti dogovor i kompromis, na što dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH skoro godinu dana pozivaju. Odgovornim pristupom moramo omogućiti da izborni pobjednici uspostave vlast, što je u interesu svih konstitutivnih naroda i građana BiH.

Predstavnici hrvatskog naroda nemaju nikakvih dvojbi oko članstva BiH u EU i NATO-u, te provedbe ključnih reformi kako bi se osigurala stabilnost, napredak i bolji životni standard.

Naši partneri na bošnjačkoj i srpskoj stani imaju pravo na  različite poglede vezane za budućnost naše zajedničke domovine BiH. Moramo se maksimalno uvažavati, te kroz zajedništvo i istinsku zaštitu konstutitivnih naroda graditi modernu i europsku BiH.

Upravo potpisani Principi za uspostavu vlasti su pravi primjer kompromisa i realnog promišljanja što je doista BiH, te se, ponavljamo, moraju žurno realizirati. To je pravi put i jedino rješenje.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana