Ekonomija     | 05.09.2019. 15:53 |

Stohiljaditi ovogodišnji posjetilac u Nacionalnom parku 'Una'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 5. septembra (FENA) - Nacionalni park "Una" nadmašio je brojku od 100.000 posjeta u ovoj godini, što je i definitivna potvrda najuspješnije turističke sezone dosada. Stohiljaditi posjetilac Enver Vučkić  evidentiran je i nagrađen na ulazu u Nacionalni park, u neposrednoj blizini jedne od najatraktivnijih destinacija Štrbačkog buka.

- Rođen sam u Bosni i Hercegovini, ali već dugo živim u Australiji, tako da mi je ovo prvi dolazak u Nacionalni park "Una". Priređeno mi je jako lijepo iznenađenje i na neki način sam i ponosan što sam baš ja stohiljaditi posjetilac u 2019. godini. Osim užitka u prelijepoj Uni, imam i dodatni razlog da prijateljima i poznanicima prenosim sve najljepše o ovom dijelu države - riječi su Envera Vučkića.

Iz Javnog preduzeća "Nacionalni park Una" istaknuto je kako su izvanredni ovogodišnji rezultati i ogroman organizacijski napredak, zapravo produkt napornog dugogodišnjeg rada i ulaganja.

 - U prošloj godini smo imali nešto manje od 100.000 posjetilaca, a ove smo tu brojku nadmašili već u septembru. Zaista smo napornim radom i odricanjem postigli to da je Nacionalni park "Una" postao generator razvoja turističko - ugostiteljske privrede Unsko-sanskog kantona. Svjesni smo i nedostataka, prije svih infrastrukturnih, ali s razlogom smatramo da ovaj nacionalni park uz malo značajniju podršku nadležnih može vrlo brzo postati i brend BiH - kazao je direktor JP "Nacionalni park Una" Amarildo Mulić.

Respektabilne ovogodišnje brojke prate i obećanja  o sanaciji i asfaltiranju pristupnog puta do Štrbačkog buka, dok su ponovo aktuelizirani i neki drugi infrastrukturni projekti - poput gradnje lokalnog vodovoda.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

U Brčkom proglašeni najbolji filmovi 'Turizam film festivala'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo