Bosna i Hercegovina     | 05.09.2019. 16:41 |

Nastavljen proces ekshumacija na području Dervente

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Na lokalitetu mezarja "Prvi kvart" u opštini Derventa, od ranih jutarnjih sati vrši se proces ekshumacije koju nadgleda i koordinira istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Na toj lokaciji, do sada su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje šest osoba, a proces ekshumacija se nastavlja i narednih dana.

Pronađeni  posmrtni ostaci bit će transportovani u Komemorativno-identifikacioni centar (KIP) Šejkovača u Sanskom Mostu, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

U procesu ekshumacije sudjeluju službenici Instituta za nestale osobe BiH,  ljekar specijalista sudske medicine, kao i policijski službenici PS Derventa.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz državnog Tužilaštva.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Podignuta optužnica protiv Huse Golaća zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Tužilaštvo BiH - Predložen pritvor za stranog državljana osumnjičenog za krijumčarenje migranata

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom