Kultura     | 05.09.2019. 20:55 |

Hrvatska ministrica Obuljen Koržinek primila izaslanstvo HKD Napredak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. rujna (FENA) - Hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek primila je u četvrtak u Zagrebu izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak kojega je predvodio novi predsjednik Nikola Čiča.

 Predsjednik Čiča zahvalio je na prijemu i upoznao ministricu s poviješću, radom i djelovanjem Napretka, priopćio je Ured za informiranje HKD-a Napredak.

 Riječi je bilo o rezultatima rada Napretka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i drugim zemljama gdje Napredak djeluje, te ulozi i važnosti djelovanja Napretka. Naglašena je napose i važnost rada Napretka u Republici Hrvatskoj od Zagreba i Splita do Zadra i Dubrovnika ali i u Bosni i Hercegovini gdje je Napredak vrlo aktivan u promociji kulture i stipendiranju studenata te djelovanju Napretka u Crnoj Gori.

 Napredak će nastaviti njegovati svoj identitet, kulturu i tradiciju, naglašeno je tijekom sastanka.

 Ministrica je čestitala novoizabranom predsjedniku i novoj Središnjoj upravi HKD Napredak poželjela im je puno uspjeha u budućem radu i promoviranju kulture, te iskazala potporu projektima Napretka kako kroz Ministarstvo kulture tako i prije svega kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Kordić i Marić primili u nastupni posjet nizozemskog veleposlanika i zapovjednika EUFOR-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo