Sport     | 05.09.2019. 21:34 |

BiH nakon prvih 45 minuta golom Amera Gojaka vodi protiv Lihtenštajna

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 5. septembra (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 5. kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine na zeničkom Stadionu Bilino polje poslije prvog poluvremena protiv Lihtenštajna vodi rezultatom 1:0.

Strijelac jedinog gola bio je Amer Gojak u 11. minuti.

Večerašnji susret počeo je ovacijama oko 8.000 gledalaca sa tribina bivšem kapitenu Emiru Spahiću, koji je nedavno nastradao u saobraćajnoj nesreći kod Gacka i koji se liječi u Sarajevu.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici imali su gosti u 8. minuti. Golman Ibrahim Šehić bio je prinuđen napustiti gol kako bi odbranio šut sa oko 15 metara Dennisa Salanovića, kojeg je skrenuo u korner.

BiH je u 11. minuti povela s 1:0, a strijelac je na asistenciju Edina Džeke bio Amer Gojak. Pokušaj Miralema Pjanića sa oko 30 metara u 18. minuti golman gostiju Benjamin Buchel skrenuo je u korner.

Džeko je u 22. minuti ukrao loptu Danielu Kaufmannu, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola. Šut Gojaka u 27. minuti odbranio je golman gostiju te skrenuo loptu u korner.

Šut Edina Višće u 25. minuti sa oko 20 metara golman gostiju je odbranio, a odbijenu loptu prihvatio Džeko i pogodio prečku, dok je golman gostiju u 34. minuti zaustavio šut iz slobodnog udarca Miralema Pjanića.

Gosti su sa oko 20 metara zaprijetili i u 43. minuti preko Nicolasa Haslera, čiji je šut završio pored lijeve stative bh. gola.

BiH je večerašnju utakmicu počela u sastavu: Šehić- Todorović, Šunjić, Zukanović, Kolašinac - Krunić, Pjanić, Gojak - Višća, Džeko, Milošević.

Početni sastav Lihtenštajna: B. Buchel - Rechsteiner, Malin, Kaufmann, Goppel - M. Buchel - Meier, Hasler, Wieser, Salanović - Gubser.   

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Mancini: Išli smo s ciljem da dobijemo sve utakmice

Krunić: Nadam se da će nas lider Miralem Pjanić odvesti do pobjede

Prosinečki će kapitensku traku protiv Finaca dodjeliti Pjaniću

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta