Sport     | 06.09.2019. 13:01 |

Sportski savez USK domaćin 17. igara prijateljstva

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 6. septembra (FENA) - Sportski savez Unsko-sanskog kantona (USK) ovog je vikenda domaćin 17. igara prijateljstva, na kojima će nastupiti oko 360 mladih sportista iz Slovenije, Italije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Djevojčice i dječaci do 16 godina starosti nadmetat će se u košarci, nogometu, rukometu, odbojci, stonom tenisu i šahu, a sva takmičenja će se odvijati u sportskim dvoranama u Bihaću, Cazinu i Bužimu.

- S obzirom na to da ćemo imati više od 400 gostiju, možemo reći da je ovo izvanredna sportsko - turistička promocija Unsko-sanskog kantona. Osim sportskih takmičenja, pripremili smo i kulturni program, te brojna druženja. Zaista se nadamo da će naši gosti iz Novog Mesta, Primorsko-goranske županije i Friulli Venezie sa sobom ponijeti najljepše uspomene - rekao je Edin Alagić iz Organizacionog odbora takmičenja.

Na prethodnih 16 izdanja Igara prijateljstva, nastupili su i brojni danas afirmirani sportisti, a od početka u fokusu organizatora su saradnja, druženje i prijateljstvo.

- Na Igrama su nastupali košarkaški reprezentativci Slovenije  Jaka Blažič, jedna od najboljih rukometašica u BiH Azra Bašanović, brojni omladinski reprezentativci u nogometu iz svih zemalja učesnica, stonoteniseri koji su danas među osam u Evropi i brojni drugi. Razvila su se velika prijateljstva između saveza i klubova, pa smo danas česti gosti jedni drugima. To je i najveća vrijednost ovog projekta, dajemo priliku izuzetno talentovanim sportistima da se upoznaju i druže, a stvaramo i jaku međudržavnu organizacijsku vezu - istakao je predsjednik Skupštine Igara prijateljstva Miran Jerman.

Takmičenja u svih šest sportova na programu su danas i sutra, dok je ceremonija zatvaranja Igara i dodjela priznanja najuspješnijima u subotu navečer, u dvorani Kulturnog centra u Bihaću.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Isak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona o jačanju saradnje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu