Bosna i Hercegovina     | 06.09.2019. 15:38 |

Tuzla-Toplotne pumpe u objektima za smanjenja zagađenja zraka

FENA Saopćenje

TUZLA, 6. septembra (FENA) - Centar za ekologiju i energiju pozvao je stanovništvo i firme koje nabavljaju i ugrađuju toplotne pumpe da 19. septembra u Tuzli sudjeluju na info skupu o toplotnim pumpama.  

Cilj je smanjenja zagađenja zraka u Tuzli, te da bi se što više građana informiralo o dobrobitima ugradnje i korištenja toplotnih pumpi u objektima.  

- Na poziv će se moći prijaviti stanovnici Tuzle, svih 40 mjesnih zajednica, koji za zagrijavanje prostora koriste ugalj i druga fosilna goriva, nisu priključeni na daljinsko centralno grijanje i žele ugraditi toplotnu pumpu ili izolirati objekt - navodi organizator.

Organiziranje skupa je u saradnji s Gradom Tuzla, koji će uskoro za građane Tuzle ponovo objaviti javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2019. godini.

Korištenje obnovljivih izvora energije, kako u svijetu tako i u BiH, dobiva sve više na značaju. Za razliku od drugih obnovljivih izvora energije kao što je solarna energija i energija vjetra, toplota iz okoliša (zemlja, voda, zrak) konstantno je dostupna za korištenje tokom cijele godine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu