Bosna i Hercegovina     | 06.09.2019. 15:57 |

Sutra u Goraždu 19. Memorijalni rukometni turnir “Mirsad Hurić – Hura”

FENA Elma Geca

 GORAŽDE, 6.septembra (FENA) – Muški rukometni klub Goražde sutra će biti domaćin 19. internacionalnog memorijalnog rukometnog turnira “Mirsad Hurić – Hura”.

Turnir u  znak sjećanja na proslavljenog goraždanskog i bosanskohercegovačkog rukometaša Mirsada Hurića koji je ugradio život u odbranu Goražda, bit će održan u Gradskoj dvorani koja nosi njegovo ime.

Ove godine na turniru će nastupiti četiri ekipe - RK Priboj, RK Rudar Pljevlja, RK Radnički i domaćin RK Goražde.

- Prva utakmica počinje u 12 sati između Rudara i Radničkog dok je u 14 sati utakmica između Goražda i Priboja. U 18 sati predviđena je utakmica za treće mjesto dok je otvaranje u 19.30 sati. Finalna utakmica igra se u 20 sati nakon čega slijedi zatvarnje i proglašenje pobjednika - pojašnjava trener MRK Goražde Damir Marevac.

Utakmice na turniru poslužit će kao svojevrsna provjera ekipe, pred početak prvenstva Premijer lige BiH.

- To su neke prve utakmice kroz koje ćemo vidjeti šta možemo, mada nemam nekih prevelikih očekivanja. Prvenstvena sezona ove godine je teška i duga jer ima 17 ekipa. Mi se nadamo da ćemo ispuniti svoj cilj a to je opstanak u društvu najboljih. Prvenstvo počinje 14. i mi prvu utakmicu igramo kući sa ekipom Tuzle što će biti prvi zvanični ispit za ekipu koja je lose pripremljena zbog svih dešavanja u klubu. To je uticalo na prozivku, pripreme ali uspjeli smo zadržati sve igrače osim Djane koji je otišao na studij u Tuzlu i golmana Jelića koj je tražio ispisnicu - kazao je trener MRK Goražde.

Skupština kluba prije nekoliko dana imenovala je novu upravu nakon što je kompletno prethodno rukovodstvo podnijelo ostavke u maju ove godine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!