Bosna i Hercegovina     | 06.09.2019. 17:01 |

Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH podržao Inicijativu 20+5+6

FENA Saopćenje

ZENICA, 6. septembra (FENA) - Samostalni sinidikat radnika rudnika Federacije BiH podržao je prijedloge Udruženje poslodavaca Federacije BiH u okviru "Inicijative 20+5+6", koje se odnose na smanjenje stopa doprinosa, oslobađanje od plaćanja za poreza na dobit za poslodavce koji reinvestiraju dobit i povećanje minimalne plaće proporcionalno smanjenju stopa doprinosa.

Predsjednik sindikata Sinan Husić izjavio je da većina prijedloga i inicijativa koje je pokrenulo UPFBiH ima podršku Samostalnog sinidkata radnika rudnika FBiH.

- Potpuno smo spremni za jedan ozbiljan socijalni dijalog i saradnju sa UPFBiH. Ako neko predlaže kvalitetnu metodologiju rasterećenja privrede koja će u  konačnici doprinijeti napretku životnog standarda zaposlenih, kako onda da kao predsjednik grupacije radnika iz industrijskog sektora to ne podržim ili ne iskažem hrabrost da sam spreman sa onima koje predstavljam to podržati - kazao je Husić.

U tom sindikatu smatraju da bi usvajanje seta zakona iz Inicijative 20+5+6 doprinijelo i zaustavljanju trenda odlaska radne snage iz BiH, saopćeno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta