Stranačke aktivnosti     | 06.09.2019. 17:22 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Admir Mujanović: Trgovsku moru „žive“ Hadžićani kojima hajka o radijaciji tjera investitore

               Više stotina građana Hadžića jučer je podržalo akciju koju provodi Nezavisni blok i potpisalo peticiju „Trgovska mora reci - NE MOŽE“

„ Ovo je pitanje opstojnosti države Bosne i Hercegovine u ovom momentu i tu nema dileme. Sve institucije sistema u oba entiteta i nivoa države, sve političke stranke, predstavnici međunarodnih institucija i organizacija moraju pokazati više volje i energije da spriječimo izgradnju odlagališta radioktivnog nuklearnog otpada na granici Bosne i Hercegovine. Komšije iz Hrvatske će pokazati svoje pravo lice 30. septembra ove godine kada njihova nadležna komisija treba donijeti finalnu odluku o izgradnji ovog odlagališta. Neka im je na čast već učinjena šteta prema Bosni i Hercegovini po ovom pitanju jer najave moguće izgradnje odlagališta u blizini Nacionalnog parka Una i na samoj granici Bosne i Hercegovine, već tjeraju investitore.

Upravo su građani Općine Hadžići na svojoj koži osjetili kako je kad neko vodi hajku o mogućoj radioaktivnosti i kada u svemu tome nađe uporište u vlasti. Investitori zbog ovog razloga iz vremena agresije na BiH, često zaobilaze Općinu Hadžići koja se grčevito bori protiv nezaposlenosti.

Ovo su momenti kada se ne smije oklijevati i kada se mora zaštititi oko 300 000 ljudiskih života u oba bh. entiteta i sav privredni i prirodni potencijal.

Našim sugrađanima koji strahuju u USK, u dijelu RS-a i komšijama u dijelu Hrvatske kojeg ignoriše njihova zemlja, poručujemo da nisu sami te da će Sarajlije i Hadžićani uzeti učešće u najavljenom velikom protestnom skupu u Bosanskom Novom koji je najavljen za petak 13. septembar ove godine. Peticija nje mrtvo slovo na papiru nego osnov za izvjesno pokretanje tužbe protiv Hrvatske pred međunarodnim sudovima a uz online opciju, potpisivanje nastavljamo i naredne sedmice u općinama Kantona Sarajevo i cijeloj BiH,“ izjavio je Admir Mujanović, član Glavnog odbora Nezavisnog bloka i predsjednik Opštinske organizacije Hadžići.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije