Bosna i Hercegovina     | 07.09.2019. 10:51 |

'Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja' u Trebinju i Baru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - 'Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja' autora Admira Lisice dosad su promovirane u osamnaest gradova i sedam država, a proteklog vikenda o toj knjizi informirani su i stanovnici Bara (Crna Gora) i Trebinja (BiH).

Organizator promocije u crnogorskom Baru bio je Islamski kulturni centar, koji godinama podržava slične projekte.

- Dan nakon promocije u Baru, to djelo promovirano je na jugu naše domovine u Trebinju, u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Trebinje. Bila je to prva promocija, održana u nekom od povratničkih džemata - navodi organizator.

Knjiga 'Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja' daje realan prikaz bosanskohercegovačke dijaspore i položaja Bošnjaka u državama regije. Čitajući tu knjigu može se saznati kako je nastala, razvijala se i do kojih ostvarenja je dosegla bh. dijaspora, od Australije do Islanda. U knjizi su sabrana 24 teksta objavljivana u protekloj godini na četiri medija (portal Al Jazeere, sedmični magazin Stav, Agencija Anadolija i Akos.ba), 12 država, više od 40 sagovornika... Knjiga je podjeljena u dva dijela. U prvom dijelu je 17 reportaža, u drugom sedam razgovora. To su priče o uspješnim pojedincima, njihovom putu od rodnog mjesta do nove sredine, preprekama i izazovima s kojima su se suočili u procesu integracije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana