Stranačke aktivnosti     | 07.09.2019. 09:49 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Orašje: Održana zajednička sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH i HDZ-a RH

HDZ-a BiH i HDZ-a RH, dvije sestrinske stranke, dugo godina zajedno rade na dobrobit hrvatskoga naroda u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Na održanoj zajedničkoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH i HDZ-a RH u Orašju, naglašeno je, kako je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna potpora na izborima i pomoći BiH na njenome euroatlanstskom putu.

Na sjednici se između ostalog govorilo i o Aktualnoj političkoj situaciji u BiH i RH te odnosima i suradnji između HDZ-a BiH i HDZ-a RH.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u izjavi za medije kazao je kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini, koji jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom - kroz Hrvatski narodni sabor.

„Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedna razina vlasti. Zahvaljujem na snažnoj i dosljednoj potpori Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku Plenkoviću - vaša je potpora dragocjena Hrvatima u BiH u borbi za stvarnu ravnopravnost“, zaključio je predsjednik Čović.

„Suradnja dva HDZ-a pozitivna je i intenzivna. Takva će biti i na nadolazećim, važnim izborima, na kojima našu potpunu i zajedničku podršku ima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović! S druge strane, RH je dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici te ćemo se nastaviti kontinuirano, sustavno i konzistentno zauzimati za prava Hrvata, ali i pružati dobrosusjedsku potporu cijeloj BiH i njenom euroatlantskom putu“, poručio je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo