Bosna i Hercegovina     | 07.09.2019. 14:11 |

Prvačićima Katoličkog školskog centra uručeni ruksaci sa udžbenicima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - U prostorijama sarajevske Osnovne škole Katoličkog školskog centra danas je za 58 prvačića ove školske ustanove organizovana podjela školskih ruksaka sa priborom i kompletom udžbenika.

U ime Općine Centar prisutne je pozdravila i prvačićima uručila poklone za početak njihovog novog razdoblja u životu predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić. 

-Sa početkom školske godine Općina Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem i Općinskim vijećem je obezbijedila za skoro 600 prvačića iz svih naših osnovnih škola ruksake sa udžbenicima i školskim priborom čime želimo da svim našim roditeljima učinimo što bezbrižniji polazak njihovih prvaka u školu. Osim prvačića Općina Centar će tokom ove godine imati lijepe projekte namijenjene učenicima iz ostalih razreda. Danas je divan dan u Katoličkom školskom centru kada  dočekujemo naše prvačiće i želimo im što sretnije i bezbrižnije školovanje - kazala je Karačić. 

Za sve prisutne roditelje i ostale goste učenici su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili priredbu kao znak zahvale za ovaj današnji događaj. 

Ravnatelj Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“ u Sarajevu u okviru kojeg djeluju dvije osnove škole na Mejtašu i Stupu don Mario Ćosić je kazao da se ove godine obilježava jubilarna 25. godina od osnivanja ovog centra.

–Mi ove školske godine u našoj osnovnoj školi imamo 1.084 učenika od čega je 113 prvačića, gdje će njih 58 pohađati nastavu u našoj matičnoj školi na Mejtašu, a 55 prvačića je upisano u našoj područnoj školi na Stupu. Želimo da našim učenicima boravak u ovoj ustanovi i njihovo odrastanje bude korisno i za dušu i za tijelo i da se u ovoj ustanovi osjećaju lijepo i ugodno. Zahvaljujemo predstavnicima Općine Centar koji svake godine podržavaju naše najmlađe i pored ovog ruksaka sa udžbenicima i školskim priborom također načelnik Ajnadžić i Općinsko vijeće Centar podržavaju rad ovog centra kroz neke druge projekte na čemu im se želim zahvaliti, poručio je don Ćosić tokom današnje male svečanosti polaska prvačića u ovu školsku ustanovu. 

Za prvačiće iz ostalih 11 osnovnih škola iz Centra koji su krenuli pohađati nastavu u novoj školskoj godini ruksaci sa udžbenicima i priborom su podijeljeni u ponedjeljak tokom prvog dana škole. Za ovu namjenu je iz budžeta izdvojeno 102.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta