Servisne informacije     | 08.09.2019. 14:22 |

Sutra u BiH oblačno, lokalno s pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. septembra (FENA) - u Bosni i Hercegovini sutra prijepodne i sredinom dana se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana je moguća prolazna kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U BiH je danas bilo pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina su registrovani na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine. U drugoj polovini dana lokalnih pljuskova i slabe grmljavine je bilo širom zemlje.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 12, Ivan-sedlo 19, Banja Luka, Gradačac i Sanski Most 20, Bihać, Bugojno i Prijedor 21, Bijeljina, Brčko i Livno 22, Doboj, Sarajevo i Zenica 24, Grude i Tuzla 26, Široki Brijeg i Trebinje 27, Mostar 28 i Neum 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo