Najave     | 09.09.2019. 11:52 |

Izložba podvodne fotografije - "Povezani vodom" 11. septembra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - JP "Olimpijski bazen Otoka" i Klub vodeni sportova "SCUBA" iz Sarajeva, povodom otvaranja nove, 12. po redu plivačke sezone u Olimpijskom bazenu Otoka, organiziraju izložbu podvodne fotografije pod nazivom "Povezani vodom / Connected by water".

Otvaranje izložbe je 11. septembra u 18 sati, u prostoru Olimpijskog bazena Otoka.

Autori izložbe su renomirani bosanskohercegovački podvodni fotografi, instruktori ronjenja i ambasadori firmi Mares i Hugyfot Samir Solaković i Adnan Drnda.

Na izložbi će posjetioci moći vidjeti 30 probranih fotografija nastalih širom svijeta, te se u razgovoru s autorima izložbe bliže upoznati o čarima ronjenja i podvodne fotografije, te mogućnosti da i oni sami postanu ronioci i podvodni fotografi.

Ovo je jedan u nizu sportsko-kulturnih događaja koji će uslijediti, u organizaciji Olimpijskog bazena Otoka i KVS SCUBA, a u svrhu popularizacije plivačkih i ronilačkih sportova, bavljenja sportom općenito, te u svrhu edukacije šire javnosti o važnosti zaštite okoliša i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima u prevenciji zdravstvenih rizika.

Organizatori pozivaju zaintersovane da zajedno prođu kroz mistični svijet Plave planete putem fotografija bh.  podvodnih ambasadora i otkriju  podvodna blaga i vanzemaljske oblike života kakve do sada nisu imali prilike vidjeti, saopćeno je iz JP "Olimpijski bazen Otoka" d.o.o.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Urađeno idejno rješenje, građani Zenice dobivaju objekat zatvorenog olimpijskog bazena

GV Mostar: Pozitivne procese i projekte u gradu izostaviti iz zloupotrebe u svrhu političke borbe

Novalić: Vlada FBiH izdvojit će onoliko novca za bazen u Mostaru koliko bude potrebno (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu